Måndag 5 sep:

Går en kortare morgonrunda, ryggmusklerna är sura. Hade nog kunnat gå mer men kände inte för att pressa kroppen, jag går hellre fler gånger under dagen för att få ihop lite steg och sträcka. Och så tråkigt för mig att Naprapaten har semester denna och nästa vecka.... det här kommer inte att bli kul. Jag har tejpat mig lite här och där på ställen där jag tidigare varit tejpad, i förhoppning om att det kanske påverkar musklerna så det börjar tänka på annat och kanske slappnar av. Idag så har jag lite huggande smärta vid vissa rörelser. Men jag har kunnat genomföra min träning. 

Himlen speglar mitt humör....

Dagens träning:
2*10 - rodd stående
2*10 - biceps
2*10 - biceps annan övning
2*10 - gummiband - bålträning runt om
2*20 - stamp med foten
2*10 - knäböj
2*10 - lyfta knä/ben framåt/bakåt
2*10 - lyfta ben åt sidan
2*10 - armhävningar mot vägg
2*10 - sittandes - sträcka händer uppåt/framåt/åt sidorna
2*200 - studs på studsmattan
1*3 - lägga mig på rygg och slappna av
1*5 - liggandes - pressa arm/ben diagonalt mot mattan och lyfta den andra diagonalen
2*10 - på mattan - stå på knä/händer och lyfta diagonalt
2*10 - liggandes - vika knä åt sidan
2*10 - liggandes - lyfta ben/knä mot magen ett i taget
2*10 - liggandes - lyfta rumpan
2*10 - liggandes - sträcka ut ett ben i taget utan att röra golvet
2*10 - titta över axeln
2*10 - katt/ko

Dagens totala steg: ca 8000 steg
Dagens totala sträcka med staven: ca - inga 
Dagens totala promenadsträcka: ca 4,7 km


Tisdag 6 sep:

Bakslaget är ett faktum, nu har det börjat hugga mellan skuldrorna vid vissa rörelser och när jag tex andas in lite häftigare med näsan. Det känns när jag går och när jag går försöker jag tänka på att andas ordentligt. Var och försökte träna men det var inte kul, däremot så insåg jag att det finns en till naprapat och jag frågade om han kunde släppa på muskler och fick en tid idag. Han jobbar inte riktigt likadant som Jesper men jag hoppas att det kommer att lindra tills Jespers semester är över. Fick lite andra övningar som jag lägger till på listan.

- Stå på alla fyra, tänka som om man ska dra händerna mot sig, svanka lite och vinkla höften så att rumpan kommer bakåt mot fötterna
- Stå bredbent, lite luft under hälarna och vinkla dom lite utåt, gör en knäböj och svanka ländryggen men håll ryggen rak
- Stå med händerna mot vägg, benen lite brett i sär, lägg ena handen mot motsvarande axel och vrid den böjda armen och öppna upp.

Dagens totala steg: ca 
Dagens totala sträcka med staven: ca 
Dagens totala promenadsträcka: ca 


Onsdag 7 sep:

Lyckas ta mig ut och gå en runda i långsam takt, en liten runda på morgonen och en mindre på eftermiddagen. Det är tungt.

Gör några träningsrörelser men det går inte bra, det hugger och gör ont. 

Dagens totala steg: ca 4700
Dagens totala sträcka med staven: ca 
Dagens totala promenadsträcka: ca 2,8 km


Torsdag 8 sep:

Kommer ut på en liten runda på morgonen men det är tungt. Det blir 2 km i väldigt långsam takt, det blir ingen eftermiddagsrunda idag.

Får böja mig för smärtan och ta muskel-avslappnade trots att jag inte vill ta tabletter. Syrran kommer och försöker hjälpa musklerna att slappna av, och det känns verkligen att de är hårda och spända. Hoppas det hjälper.

Lyckades i alla fall duscha på kvällen

Dagens totala steg: ca 3600 
Dagens totala sträcka med staven: ca 
Dagens totala promenadsträcka: ca 2 km


Fredag 9 sep:

Nej, idag går jag inte ut, det hade väl gått om jag tvingat mig men det gör ont. Och det regnar, vilket inte hindrar mig i vanliga fall. Börjar dagen med muskel-avslappnade istället. Och nu är det rätt så deppigt. Inser att jag inte kommer att kunna ta mig till Gudahagens vikingamarknad i Näsum den 17-18 sep. Jag som verkligen har sett fram emot den hela sommaren. Sambon fyller 60 den helgen och vi har bokat två nätters övernattning i Åhus längs stranden. Sambon ville inte vara hemma och han ville spela en runda golf på lördagen och så skulle vi till vikingamarknaden på söndagen. Jävla skit. Men jag får väl hoppas att jag orkar ta mig dit och ligga där istället för hemma.

Nu har det blivit ganska illa. Det hugger i musklerna för minsta lilla. Jag kan knappt lyfta och använda armarna och ta på/av en tröja, jag har väldigt svårt att flytta/vända mig i sängen, andas jag lite häftigt eller fel gör det ont, jag kan inte gå knappt ett steg utan stöd, att bara ha stavarna går knappt, har jättesvårt för att fylla/tömma diskmaskinen och jag kan inte ens låta tårarna rinna en skvätt för då gör det så jävla ont för då blir man snorig och att snyta mig är inte lätt. 

Satans jävla förbannade skit........ 

Dagens totala steg: ca 
Dagens totala sträcka med staven: ca 
Dagens totala promenadsträcka: ca 


Lördag 10 sep:

Ja kroppen suger - jag tar nu muskelavslappnande, alvedon och smörjer med voltaren. Som jag längtar efter att Naprapaten J ska komma tillbaka från sin semester. Det här går åt helvete känns det som, det ena ger det andra och nu smärtar det upp mot nacken.  Det är som en ond cirkel. Jag kan i alla fall fortfarande hålla mig ganska rak och upprätt under hela dagen. 

Har även idag försökt promenera en pytteliten sträcka, gick till hörnan och tillbaka - typ 300 meter. 

Dagens totala steg: ca 
Dagens totala sträcka med staven: ca 
Dagens totala promenadsträcka: ca 


Söndag 11 sep:

Ja kroppen suger fortfarande. Muskelavslappnande, alvedon och att smörja votaren på hela ryggen hjälper något i alla fall. Idag försöker jag gå inne- fram och tillbaka i hallen och en loop runt vardagsrummet och köket. Det går men känns men känns skönt när det är gjort. Kroppen vill inte ligga still. 

Jag försöker trösta mig med att jag kan går och vara hyffsat upprätt fortfarande när jag står och går - det kunde jag inte vid förra bakslaget. 

Dagens totala steg: ca 3000 steg
Dagens totala sträcka med staven: ca 
Dagens totala promenadsträcka: ca