Måndag 6 jun:

Sveriges Nationaldag och jag har idag gått "i skogen"! Det är lite backigt där så jag har inte riktigt vågat mig att prova, måste ju veta att jag kommer upp för backen och hem igen. Det blev inte längre än jag brukar men med desto mer backar. 1560 meter och ca 3120 steg.

Det var fruktansvärt mycket mygg kan jag meddela.... tur jag hade huva på tröjan som jag kunde dra upp. Vägen leder vidare över järnvägen, och på andra sidan bron så finns Stora Racingrundan - som jag och Figge ridit så många gånger. Som jag saknar detta 😭

Innan jag gick iväg så provade jag att lägga mig ner på träningsmattan, och det gick lättare nu på morgonen när jag var utvilad. Kunde lägga mig på hela ryggen ganska snabbt och utan större problem faktiskt, repeterade och reste mig upp och la mig ner igen så totalt 2 ggr. 

Idag ska träningen utföras, nu har jag haft "två dagars ledigt"
Dagens träning:
3*10 rodd stående
3*15 biceps
3*10 biceps
1*3 bål runt om med gummiband
3*10 stamp med foten
3*10 knäböj
3*10 knä/benlyft framåt/bakåt
3*10 benlyft åt sidan
3*13 balans
3*20 sek balans på ett ben på vardera fot
1*2 lagt mig ner på rygg
200 gung på studsmattan

Vi ska på kalas. V fyller sju år! Herregud vad tiden går!

Dagens totala antal steg: ca 3700 steg

Tisdag 7 jun:

Till sjukgymnasten idag, han var nöjd med mina framsteg. Så morgonrundan fick bli vid lunchtid istället. Travade runt i 1600 meter = 3200 steg ca. Men innan jag åkte till sjukgymnasten så la jag mig ner och övade att ligga på rygg, reste och la mig ner två gånger.

Dagens träning:
3*15 rodd stående
3*15 biceps
3*10 biceps
1*4 bål runt om med gummiband
3*10 stamp med foten
3*10 knäböj
3*10 knä/benlyft framåt/bakåt
3*10 benlyft åt sidan
3*13 balans
3*20 steg med en fot framför den andra långsamt
2*30 sek balans på ett ben på vardera fot
1*20 sek balans, stillastående med ena foten framför varandra
1*2 lagt mig ner på rygg

Dagens totala steg: ca 4073 steg


Onsdag 8 jun:

Upp ur sängen och utför första övningen, att lägga mig på rygg och ligga där och slappna av. Det går bättre tycker jag, idag la jag mig ner 3 gånger, men jag kan bara stiga upp åt ena hållet än så länge. Efter det så morgonrundan och idag höjde vi ribban och gick 2035 meter = 4070 steg. Det är en vecka sedan jag provade gå 2000 meter och idag gick det lättare tycker jag. Och även i skrivande stund, typ 16,30, så är ryggen och musklerna med mig utan att vara sura. De senaste dagarna har det varit lite lättare att gå utan stöd och jag rör mig mer och mer inomhus. 

Dagens träning:
3*15 rodd stående
3*15 biceps
3*10 biceps
1*4 bål runt om med gummiband
3*10 stamp med foten
3*10 knäböj
3*10 knä/benlyft framåt/bakåt
3*10 benlyft åt sidan
3*13 balans
3*20 steg med en fot framför den andra långsamt
2*30 sek balans på ett ben på vardera fot
1*20 sek balans, stillastående med ena foten framför varandra
1*3 lagt mig ner på rygg

Dagens totala steg: ca 5010 steg - rekord!!

Torsdag 9 jun:

Morgongympa och idag så kunde jag minsann ta mig upp från matten via min svåra sida, 2 ggr, 3 gånger var jag nere på mattan totalt. Jag kände oxå att när jag låg ner så slappnade kroppen mer, och för varje gång gick det lättare och snabbare. Efter det så gick jag på morgonrundan som idag låg på ca 1870 meter = ca 3740 steg.

Jag har inte gjort några andra övningar idag, kroppen får vila lite, ryggen är lite trött och ger mig små signaler. Jag har ju ökat på träningen tre dagar i rad så det verkar ta ut sin rätt.

Jag har även under denna veckan börjat prova en annorlunda diet, håller på att undersöka om jag kan få min psoriasis och inflammationer i kroppen att bli bättre. Just för tillfället så äter jag frukt, bär och grönsaker, fisk, räkor och lite rökt skinka/kyckling, fetaost, fårost. Det är för snabbt att sia om psoriasisen blivit bättre men jag känner helt klart att värken jag har i händer/fingrar om mornarna i vanliga fall är klart bättre. Ska bli intressant detta.   

Syrrans fina jycke!

Eftersom jag inte gjort den andra träningen idag så gick jag en extra runda på kvällen, 780 meter = 1560 steg

Dagens totala steg: ca 5500 steg. - Nytt rekord igen - frågan är om jag få lida för detta i morgon....hmmmm

Fredag 10 jun:

Går direkt till mattan när jag stigit upp för att öva på att ligga på rygg, idag tar det lite längre tid att slappna av. Kan ju helt klart bero på att jag igår gick 5500 steg och att jag är chaffis till Gubben min som är på Sweden Rock, kom inte i säng förrän halv 2 och så hade jag lite svårt att somna. Så kroppen hade ju inte vilat lika länge som den brukar. Nåja, jag kom ner på rygg och idag steg jag upp en gång åt det lätta hållet och två gånger åt det svåra. Och så la jag mig ner från det svåra hållet en gång. Heja mig!!

Efter det så var det morgonpromenaden som vanligt, tänker att även om jag kanske vilar med "träningen" så ska jag inte hoppa över den dagliga promenaden. Jo, kanske om jag ska på äventyr, tänker att om jag ska till tex IKEA så kommer jag att gå mycket och då sparar jag morgonstegen tills dess. Dagens runda blev 1785 meter = ca 3570 steg.

Dagens träning:
3*15 rodd stående
3*15 biceps
3*10 biceps
1*5 bål runt om med gummiband
3*10 stamp med foten
3*15 knäböj
3*10 knä/benlyft framåt/bakåt
3*10 benlyft åt sidan
3*10 balans båda hållen
3*22 steg med en fot framför den andra långsamt
3*20 sek balans, stillastående med ena foten framför varandra
1*3 lagt mig ner på rygg
200 gung på studsmattan

Det tar sig....

Dagens totala steg: 4550 steg

Lördag 11 jun:

Morgongympa: Idag så la jag mig ner 5 ggr. Och när jag ändå var på mattan så provade jag att öva lite annat samtidigt. Morgonrundan travades runt på 1955 meter = 3910 steg. Rundan gick bra, kändes som om jag gick lite raskare faktiskt, hela rundan. Det märks att ryggen fått vila längre i natt, hämtade hem Gubben tidigare från Rocken så vi var hemma till 00,00.

Dagens träning:
1*5 - lägga mig ner - kan ganska "enkelt" både resa och lägga mig ner från båda hållen.
1*10 - balans/bål - stå på knä/händer och lyfta hand/knä diagonalt samtidigt långsamt och hålla balansen.
1*5 - kattsträck - provade mycket försiktigt och med ytterst små rörelser att krumma ryggen åt båda hållen.
1*5 - lyfta rumpan från golvet - ytterst lite lyft men nu går det i alla fall att fråga kroppen utan att den säger tvärt nej.

Tränade på kvällen och då sa kroppen att den var lite trött och för att inte få bakslag måste jag lyssna på vad den säger. Så vi körde inte ett fult pass idag. Men jag tycker det har känts bra hela dagen, känner mig lite starkare. Vi har varit på Rusta och Jysk och det kändes inte lika jobbigt som det brukar när jag går i affärer. Nu finns det ju kundvagnar att hänga på men jag brukar ändå vara hysteriskt trött i ryggen när jag kommer ut till bilen.  I natt blir sista gången jag ska hämta Gubben på Sweden Rock, och även det tycker jag har gått bra, är så klart stel när jag ska ut bilen men det gör inte lika ont och det går lite lättare att komma igång. 

Dagens träning:
2*15 rodd stående
2*15 biceps
2*10 biceps
2*4 bål runt om med gummiband
2*10 stamp med foten
2*15 knäböj
2*15 knä/benlyft framåt/bakåt
2*10 benlyft åt sidan
2*22 steg med en fot framför den andra långsamt
3*20 sek balans, stillastående med ena foten framför varandra

Dagens totala steg: ca 5000 steg

Söndag 12 jun: 

Slagit rekord idag!! Jag gick en annan variant av runda och trodde inte jag gått så långt och kom hem och kände att jag hade velat gå lite längre men kroppen sa att det här var nog. Och så visar det sig att jag gått 2322 meter = ca 4644 steg! Så det var ju inte konstigt att kroppen sa "Nu räcker det!", jag har ju gått ca 300 meter längre än mitt tidigare rekord! Tada!!

Sov länge i morse och glömde gör min gympa på mattan, travade iväg på morgonrundan direkt. Får se om jag tar den senare...

Nope, det blev ingen mer träning idag. Fixat med lite annat i stället. Känner att jag är starkare på kvällen och behöver inte så lång vila för att repa mig efter att vi varit och handlat. 

Dagens totala steg: ca 5300 steg