Vecka 11

Måndag 14 mar 10 mg morgon/10 mg kväll. Vågar inte ändra på något så länge jag har covid, jag har som tur är inte fått jättemycket hosta ännu i alla fall, man jag måste harkla mig och får upp slem. Nu ligger jag ju ner nästan hela dags så jag måste blåsa i rör för att aktivera så jag inte får lunginflamation. Har hysteriskt jobbigt med halsen, kroppen känns okej fortfarande måste jag säga. 

Tisdag 15 mar: 10 mg morgon/10 mg kväll. Ja halsen är hemsk och att svälja är verkligen en pina, har mer feber. Som tur är är hostan inte så jobbig och ryggen har hittils klarat sig. Tog idag snabbtest och det visade på att jag har covid.

Ryggdelen är i alla fall inte sämre än igår så det är ju bra.

Onsdag 16 mar 10 mg morgon/10 mg kväll: Halsen hemsk inatt.... känns som om det har vänt nu på eftermidagen och det känns lite lättar i halsen. 

Ryggen är i alla fall inte sämre än igår.

Torsdag 17 mar: 10 mg morgon/kväll. Dag 5 med Covid. Min onda hals har repat sig bra men idag känner jag mig matt och svag. Har även lite mer snuva, inte så jag är täppt men mer att snyta, jag hostar/kraxa oxå upp med jämna mellanrum. Hade 37,0 i morse och i eftermiddags 37,4 så inte så konstiga siffror.

Ryggen är inte sämre idag än igår i alla fall. Tar nu bara halv dos voltaren/dygn.

Fredag 18 mar: 10 mg morgon/10 mg kväll. Dag 6 med covid. Den där hostan och snuvan jag hade igår verkar ha lättat, morgon temp 36,9.
Nu ska jag bara få känna mig lite starkare i kroppen oxå.

Idag är den mentalt jobbig dag.... vad ska det bli av mig???

Ryggen är inte sämre än igår och jag måste så fort covid gått över helt se till att få tillbaka mental styrka för att orka kämpa vidare. Hela mitt liv är upp och ner, bak och fram....

Lördag 19 mar: 5 mg morgon/10 mg kväll. Minskar 5 mg idag. Har lite hosta och behöver harklar, och varje gång jag gjort det så susar det i huvudet lite, känns inte kul. 

Masat mig ut till soffan idag, har tänkt ligga vara där dagtid from nu. Nu kan jag komma upp från soffan själv.

Dagen gick bra med mindre smärtstillande, provade även att minska en halv tablett muskelavslappnande.

Söndag 20 mar: 5 mg morgon/10 mg kväll. Har tyvärr fortfarande kvar känslan av att bli yr/susa i huvudet om jag hostar eller harklar mig. Vågar knappt göra det när jag står upp med tanke på att jag ska ramla ihop. Måtte det repa sig snart så jag kan påbörja träningen.

Klurade på om jag hade lågt blodtryck, så jag tog det och ja det hade jag. Jag brukar ligga perfekt, men jag kom även på att jag skulle testa att ta mer kalium, eftersom jag känner mig yrslig och svag, vet ju av tidigare erfarenhet att jag kan få lågt kalium. Så nu har jag fyllt på eftermiddagen och ska fylla på mer hela dagen i morgon. Mja.... jag känner mig nog lite stablilare, vi får se hur det känns i morgon.

Vecka 12

Måndag 21 mar: 5 mg morgon/5 mg kväll. Det har gått bra att sänka så till kvällen sänker jag ytterligare 5 mg. Det känns helt klart bättre i huvudet och kroppen nu när jag fyller på med kalium. Har även för avsikt att försöka sluta med voltaren, som jag idag bara tänker ta 1/3-del av. 

Jag har lite slem att hosta upp efter covid ibland men inte mycket att hänga upp sig på.

Tisdag 22 mar: 5 mg morgon/5 mg kväll. Natten gick bra, var uppe och kissade innan smärtstillande. Bytte ut voltaren mot en ibumetin i stället. 

Känner av ryggen lite mer men det är okej.

Onsdag 23 mar: 5 mg morgon/5 mg kväll. Duschade igår, skönt! Bytte igår ut all votlaren mot ibumetin hela dygnet, gick bra. Nu har jag tagit en halv tablett muskelavslappnande mindre 00,00, ska prova att minska ytterligare en halv tablett kl 12,00 på dagen.

Varit hos sjukgymnasten idag, ja det är inte mycket mer än att bita ihop och förbereda mig på fler bakslag.
Summan var att rör på dig så mycket du kan, även om det gör ont....

Torsdag 24 mar: 5 mg morgon/kväll. Minskat även lite till på muskelavslappnade.

Gått några steg med kryckor, övade två gånger. Vi var och åkte en runda på kvällen så då övade jag trappa, gick till bilen fram och tillbaka. 

Fredag 25 mar: 5 mg morgon/kväll. Gått bra med att totalt minskat med 1 tablett muskelavslappnade/dygn. 

Gått lite med kryckorna, plockat i och ur diskmaskinen och torkat/skrubbat diskbänken.

Lördag 26 mar: 5 mg morgon/kväll. Provar idag att minska ytterligare en halv tablett muskelavslappnande.

Har fixat lite på bordet och plockat undan, suttit och satt in Dinopapper i pärmen. 
Varit och åkt en runda i bilen.
Gått lite mer med kryckorna och försöker att gå mer naturligt med mer flyt. 
Duschat.

Söndag 27 mar: 5 mg morgon/kväll. Än så länge så har det gått bra med ytterligare minskning av muskelavslappnande.

Plockat undan på lilla bordet i köket
Gått två varv med kryckor. 
Fixat fram och tillbaka och rört på mig ganska mycket.

Vecka 13
Måndag 28 mar: 5 mg morgon/kväll. Fick ett kräkanfall på eftermiddagen, tror faktiskt det var att jag åt kamben, det var nog kryddorna/olja/histamin som inte min mage ville ha. Kräkte ordentligt flera gånger tills allt var ute, sov en stund och sedan var jag som vanligt senare på kvällen. 

Tog fram pussel tidigare på dagen för att sitt-träna en stund varje dag.

Tisdag 29 mar: 5 mg morgon/kväll. Minskat en halv tablatt till, gick bra hela dagen. Var på vårdcentralen och tog blodprov, 12 rör. Gick från bilen upp till labb och tillbaka, gick ganska bra. 
Pusslade en stund

Onsdag 30 mar: 5 mg morgon/kväll: Minskat en halv tablett till, hoppas det går bra. Gått med kryckor 3 varv på raken, plockat i diskmaskinen, pusslat.

Torsdag 31 mar: 5 mg morgon/kväll: Gått totalt 5 varv med kryckor, suttit och pusslat i ca 40 minuter. 
Tog 11/2 msk kollagen

Fredag 1 apr: Hoppade över 5 mg morgon för att se hur det går under dagen. Tar 5 mg till kvällen, jag tog den kl 15.00 så 5 timmar senare.
Kunde gå 5 var på raken med kryckorna, inatt har jag kunnat vända och vrida på mig i sängen lite lättare, kunde ligga på båda sidorna i natt, 
Tog 2 msk kollagen.
Duschade och kunde ta på badrocken själv.
Suttit och pusslat i ca 30-40 minuter.

Lördag 2 apr: Tog 5 mg kl 08,30 i morse. Har gjort ganska mycket idag.
gått 5 varv och hade när jag flyttade kryckorna inget stöd en kort stund.
Pusslat
Pulat och plockat undan lite här och där.

Plockat i och ur diskmaskinen två gånger
Kokat soppa, skalat, rensat och delat grönsakerna själv.
Hjälpt till att byta sängkläder, bytte på kuddarna.

Söndag 3 apr: Klarade mig att dra ut på 5 mg ända tills kl 00,00 och därefter så tog jag kl 18,00 så jag har dragut ut tiden till att det går ca 16-18 timmar mellan dom.

Var ute och åkte bil, fixade med disk, slängde från kylskåpet, pusslade i två omgångar. Gick mina varv och det var antingen 6 eller sju varv med kryckorna och inget stöd en kort stund, börjar få lite flyt i gåendet.

Måndag 4 apr: Idag är det tänkt att jag inte ska ta något långtidverkande förren kl 12,00 eller senare då har det gått 18 timmar. 

Gick idag 8 varv på morgonen med bra flyt och med inget stöd kort stund när jag flyttar fram kryckorna.  

Tisdag 5 apr: Gick bra, kunde vänta 24 timmar innan jag tog 5 mg långtidverkande.

Gick 12 varv med kryckorna, och i går kväll tog jag någta steg i sidled utan att hålla i något. Kan oxå stå rakt upp och ner ett litet längre ögonblick, som att tex ta av mig min kofta. 

Onsdag 6 apr: Pappa kommer hem och för att kunna åka och träffa honom fuskar jag och tar min 5 mg redan kl halv 10. 

Jag gick med kryckor ut till bilen, tog mig in i husbilen, ut, till bilen och det gick ganska bra tycker jag. Tror att jag snart kan ta mig ut till bilen själv och köra. 

Fixat ur i i diskmaskinen, fixat tillskott.

Torsdag 7 apr: Gått 12 varv på förmiddagen ca kl 10,00, då har jag inte tagit långtidsverkande sedan igår kl halv 10. Och det gick bra att gå ändå!

Plockat i och satt igång diskmaskinen, plockat bort gamla blommor. 

Stått utan att hålla i mig en pyttestund

Kunde resa mig från soffan ganska enkelt utan att flytta kuddar och ta hjälp av armstödet.

Fredag 8 apr: Klarat mig utan långtidsverkande, och fortsätter att minska på allt. Idag åkte jag till Karlskrona för att hälsa på Pappa, satt mer än 45 min dit/hem och ca 40 min där. 

Duschat, plockat i diskmaskinen. 

Lördag 9 apr: Fixat i köket mycket, kunde gå ut och köra bil, och fixa in kryckor, ställa in sätet osv. Obekvämt dock att sitta med rygggördeln. 

Söndag 10 apr: Åkte med till Karlskrona och hälsade på Pappa. Minskade ytterligare ½ muskelavslappnande, nu är det bar 1½ tablett kvar.