Måndag 2 jan:

Nytt år och nya rutiner ska införas. Håller på att upprätta ett mer ordentligt träningsschema att följa. Olika områden varje dag. 

Idag har jag gått en lite längre runda, fotleden är inte 100% i mina mått mätt för 100% kommer den aldrig att bli.

Jag har varit lite snuvig några dagar. På nyår kände jag att något kanske var på gång, men det kunde lika gärna vara en reaktion på att jag fuskat i många dagar och jag har en histaminreaktion som pågår. Då kan man få rinnsnuva och känna sig "lite sjuk". Men igår snuvade jag ordentligt och nös och började till och med hosta lite. Då såg jag till att öka upp c-vitamin, lysin, spolade näsan med koksalt, och andades i min nebuliser som då så klart innehöll bakterie/virusdödande häxblandning. Att få hosta finns inte på kartan med denna ryggen. Idag vaknade jag och mådde helt klart bättre med snuvan och nyser inte alls lika mycket, MEN jag öser på med c-vitamin och lysin, inte lika stor mängd men ändå. Och så tänker jag andas i nebulisern 2 gånger. Är ska det inte lämnas någon lucka så baciller och virus får övertaget.

Dagens träning: Matt - programmet

Dagens totala steg: ca 4800 steg
Dagens totala promenadsträcka: ca 2,4 km


Tisdag 3 jan:

Vågar knappt varken prata eller skriva om det, det känns ganska bra för tillfället. Det naprapaten fixade till sist jag var där har verkligen gjort nytta och jag hoppas det håller i sig ett bra tag till.

Snuvan har blivit lite bättre och jag känner mig i stort sett helt frisk - bara "vinter-rinnande-näsa-kvar". Jag har kunnat träna utan problem så det har varit en väldigt lindrig snuva hittills.

Funderar på att dra till NTC i morgon.

Dagens träning: Studsmatteträningen

Dagens totala steg: ca 5100 steg
Dagens totala promenadsträcka: ca 2,1 km


Onsdag 4 jan:

Idag ösregnar det verkligen, och ska göra så hela dagen. Får se om jag trotsar regnet senare idag.... det ska bli snö och halt på fredag så det är nog bara till att göra det. För det är inte lätt att gå i snö med dubbar och rulle..... förhoppningsvis vara det bara ett par dagar innan det töat bort.

Jag passar på att gå på bandet och idag gick jag 300 meter utan stöd och det var bara de sista 10-15 metrarna som det började kännas att ryggen blev trött. Ett litet framsteg.

Jag gick även i trappen, upp och ner 5 gånger och det kändes bra.

Jag hoppar över att åka till NTC idag, jag är fortfarande lite för snorig och det kommer en och annan nysning. Får träna hemma istället.

Enligt min nya träningsplan ska dagens träning innefatta styrka/vikt/balans. Får se hur jag får till det, jag har ännu inte helt tänkt ut vilka övningar jag ska göra.
Men än så länge idag så är det:
- öva att gå utan stöd på bandet
- trappträning
- haft viktvästen på mig inne i ca 10 minuter, med ca 2 kg vikt.
- gick min promenad
- gjort min dagliga kortare smidighetsövning på mattan

Dagens totala steg: ca  5500
Dagens totala promenadsträcka: ca 2,2 km


Torsdag 5 jan:

Idag gick jag alla trappor både upp och ner när jag skulle till kontoret! Gått min promenad och gjort dagens träning som i dag är matt-programmet.

Dagens totala steg: ca 6000 steg
Dagens totala promenadsträcka: ca 2,5 km


Fredag 6 jan:

Skulle snöa idag så när jag vaknade hade det inte börjat så jag skyndade mig ut med rullen. Det började snöa och kom små små fjun men jag hann. 

"Träningsfri dag" idag, har bara gjort min smidighetsträning för ryggen och så gick jag 300 meter på bandet.

När jag har träningsfri dag brukar jag städa i stället, så jag har dammsugit och bytt lakan i sängen. Det tar lång tid för allt måste göras långsamt och med tanke så jag inte gör fel rörelse eller tar i för mycket. Jag kan bara dammsuga öppna ytor och lakan och kuddar kan jag få till med påslakanen måste jag ha hjälp med - de är för tunga.

Dagens totala steg: ca  5400 steg
Dagens totala promenadsträcka: ca 2,8km


Lördag 7 jan:

Trots plusgrader så har inte all snö smält ännu, kanske kan jag gå en runda senare i kväll. Så i morse gick jag på bandet utan stöd i stället, 320 meter fick jag ihop. 

Idag har jag gjort klart min " The Mighty Dragon", ganska nöjd med den faktiskt!

Kom ut på min runda igår kväll, det hade smält bort tillräckligt för att jag skulle kunna gå. Skönt, men det regnade...

Dagens totala steg: ca 5800
Dagens totala promenadsträcka: ca 2,0 km


Söndag 8 jan:

Idag åkte jag till NTC för att träna, håller på att klura ut vilka övningar jag ska göra när jag är där. Jag genomför min dagliga smidighetsrörelser för ryggen, jag kan även checka av om träningen tagit ett steg framåt och det hade det. Jag kunde lättare få upp vänstra armen och ta tag i ribban och jag kunde lyfta mig själv lättare och helt släppa golvet - bara några sekunder men det var båda fötterna i luften samtidigt!. 

 

Dagens totala steg: ca 
Dagens totala promenadsträcka: ca